HSV-Adegeest heeft tijdens de ALV besloten om de oude gasontladingslampen te vervangen door LED verlichting omdat de Bond (KNBSB) de verlichting met gasontladingslampen had afgekeurd.

De afkeuring heeft te maken met veiligheid van de spelers. Bij honk- en softbal kunnen de ballen met een snelheid van meer dan 100 km per uur geslagen worden. Bij slecht licht zijn de ballen met deze snelheid niet meer te zien.

Omdat de vereniging graag wil beschikken over duurzame verlichting en omdat wij over een goedgekeurd veld moeten beschikken voor de avondwedstrijden is in overleg met de ledenvergadering besloten over te gaan tot LED verlichting.

Op dit moment wordt nog aan de afstelling van de verlichting gewerkt om zo toekomstbestendig te worden. Omdat het licht pas goed zichtbaar is als het donker is zal de afstelling en de keuring laat in de avond geschieden. Dit zal soms als overlast worden ervaren door omwonenden. Onze oprechte excuses daarvoor. Mede door het natte voorjaar was het niet mogelijk eerder aan deze verlichting te werken. Men kan de lichtopbrengst niet meten op een nat veld. Er was dus weinig tot geen keus helaas.

Binnenkort wordt de verlichting opnieuw gekeurd en hopen wij zeer dat de afstelling van de lampen nu zo is dat ons veld wordt goedgekeurd. Bij goedkeuring zijn wij voor de eerstkomende 8 jaar klaar. De nieuwe verlichting zal niet alleen beter en veiliger zijn maar zal ook bijdragen om de carbon footprint van de vereniging te verlagen.

Samen werken wij aan een groene toekomst!

Het bestuur