Summer Clinic 2020 

 

De Adegeest Summer Clinic 2020 is volledig volgeboekt. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar .

Dit jaar is er op 4-5-6 augustus een Summer Clinic voor alle jeugdleden van Adegeest en voor spelers van andere verenigingen. Iedere dag gaan we van 9.00 tot 17.00 uur doen wat we allemaal het leukst vinden: honk- en softballen! Drie volle dagen pitchingcatching, fielden, slaan, wedstrijden, slidingtraining, een homerun derby en nog veel meer. Uitdaging en plezier, daar draait het om deze drie dagen! En je bent zo ook nog eens goed voorbereid op de competitie die na de zomervakantie mogelijk weer gaat starten. 

Kosten en inschrijving 

De kosten van de Summer Clinic bedragen voor leden van Adegeest alle leeftijden €75,- bij inschrijving t/m 19 juli. Late beslissers (vanaf 20 juli) betalen €90,-. Leden van andere honkbal-verenigingen betalen €85,-.  Voor het inschrijfgeld krijgt elke speler drie dagen training en begeleiding, snacks en drinken en een shirt. Lunch is niet inbegrepen. I.v.m. de regels omtrent Corona vragen we de deelnemers zelf een lunch mee te nemen. 

Deelnemers worden na inschrijving op leeftijd, niveau en positie ingedeeld en krijgen in groepen van maximaal 6 spelers veel individuele aandacht. 

Tijden en locatie 

Elke Summer Clinic dag begint om 9:00 en eindigt om 17:00, dus ouders kunnen hun kinderen aan het begin van de werkdag afzetten en erna weer ophalen. De Summer Clinic vindt plaats op de velden van HSV Adegeest. 

Het programma 

De Summer Clinic is een trainings-driedaagse waarin we met alle spelers, van beeball tot junioren, gaan werken aan hun technische vaardighedenVanwege de grote verschillen in leeftijd en ervaring passen de trainers de drills en spelvarianten aan op het niveau van de spelers. Er wordt natuurlijk niet de hele dag getrainder is ook tijd voor spelletjes om de communicatie, motoriek en teamwork te bevorderen, wedstrijden en absolute fun zoals een homerun derby en zeepsop-slidingtraining 

De trainingen worden gegeven door trainers uit de hoofdklasse en eerste klasse (i.s.m. Extra Innings) en een aantal jullie bekende trainers van HSV Adegeest.  

 

Veiligheid en verzekering 

Hoe kunnen we een trainingskamp organiseren voor 8 tot 21-jarigen en is dat wel veilig? Goede vraag. Doordat de spelers op leeftijd EN niveau in groepen worden ingedeeld en niet samen op hetzelfde veld trainen, voorkomen we zoveel mogelijk onveilige situaties. Waar nodig maken de trainers gebruik van tennisballen, whiffle-ballen of veiligheidsballen om de veiligheid van de jonge of onervaren spelers te borgen.  

Gedurende het hele trainingskamp is er een gediplomeerd EHBO-er aanwezig 

Alle deelnemers worden geacht een geldige ziektekosten- en WA-verzekering te hebben. 

Regen 

Natuurlijk gaan we er niet van uit dat het midden in de zomervakantie dagenlang gaat regenenmaar we hebben het weer niet in eigen hand. Stel dat… 

  • … het gedurende de Summer Clinic af en toe regent, dan passen we het programma hierop aan en voegen activiteiten toe die binnen kunnen plaatsvinden (kantine en kleedkamers).  
  • … het weer dermate slecht is en de velden hierdoor zijn afgekeurd, dan zullen we genoodzaakt de deelnemers naar huis te laten gaan.   

Annulering 

Bij annulering door het lid (met een geldige reden) voor 19 juli krijg je het volledige inschrijfgeld retour. 

Bij annulering van de gehele Summer Clinic door het lid of de organisatie vanaf 19 juli ontvang je het inschrijfgeld minus de organisatiekosten retour. Daarnaast krijg je het Summer Clinic 2020 T-shirt.